O nas

Produkujemy na Waszych oczach świeży makaron. Do produkcji wykorzystujemy najwyższej jakości składniki: włoską mąkę semolinę z pszenicy durum, świeże jaja, tylko naturalne przyprawy.
Oferujemy do sprzedaży różnorodne świeże makarony, ravioli i gnocchi.
Z produkowanego u nas makaronu przygotowujemy w kilka minut pyszne, włoskie dania.
Pesto i sosy tworzymy na miejscu ze świeżych ziół, pomidorów, serów, orzechów, oliwy z pierwszego tłoczenia oraz innych, najwyższej jakości naturalnych składników.
Serwujemy również świeżą lemoniadę oraz włoskie desery i kawę.
Kierujemy się ideami Slow Food, nie używamy konserwantów ani sztucznych składników. Wszystkie nasze opakowania są biodegradowalne.

Używamy wysokiej jakości, ekologicznych naczyń jednorazowych, wytworzonych z wyłącznie przyjaznych dla środowiska produktów, ulegających pełnej biodegradacji.
Opakowania na żywność są z papieru z recyklingu a sztućce i przykrywki wykonane są z materiału roślinnego PLA (materiał wolny od substancji chemicznych i po zużyciu może być kompostowany.) Naczynia można wykorzystywać do podgrzewania dań w piekarniku lub mikrofalówce, a także do przechowywania w lodówkach i zamrażalkach. Wszystkie naczynia i sztućce jednorazowe spełniają normy i certyfikaty dotyczące wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością.

 

POZNAJ PASTIFICIO

Połączyła nas pasja do gotowania i zauroczenie Rzymem.
Niezapomniane śniadania jedzone o poranku na murku fontanny na ryneczku Campo di Fiori, wspólnie z mieszkańcami Rzymu, spieszącymi do pracy. Schody hiszpańskie i pite przy nich wspaniałe włoskie espresso. Wyborne, romantyczne kolacje w uroczych restauracyjkach zatybrza.
Tam poznaliśmy smaki makaronu, które postanowiliśmy przekazać w najczystszej formie Wam.
W tym celu porzuciliśmy pracę w korporacjach i założyliśmy własny biznes -Pastificio manufakturę makaronu, najważniejszej i najsmaczniejszej włoskiej potrawy.